Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 
Transparent Layer
 

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑ

Το χωριό Παραλία Κατερίνης βρίσκεται στα παράλια του νομού Πιερίας, στην αρχή του Θερμαϊκού κόλπου. Απέχει 7 χιλιόμετρα από την Κατερίνη και η πρόσβαση των επισκεπτών είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (έξοδος στον κόμβο Κατερίνης ή Κορινού), την παραλιακή επαρχιακή οδό Ολυμπιακής Ακτής - Κορινού και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης. Η Παραλία Κατερίνης βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Πιερίας και ανήκει διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης. Συνδέεται με την Ολυμπιακή Ακτή με φωταγωγημένη παραλιακή λεωφόρο, με παράλληλο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο για νυχτερινούς περιπάτους και αξέχαστα πρωινά.

Η Παραλία Κατερίνης ιδρύθηκε από ψαράδες το 1922 και οι κάτοικοί του ήταν πρόσφυγες με καταγωγή από την Κίο της Μικράς Ασίας (κόλπος Προποντίδας). Οι κάτοικοι στην αρχή είχαν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη αλλά στη συνέχεια (ένα τμήμα τους) μετακόμισαν μόνιμα στην περιοχή γιατί τους θύμιζε την πατρίδα τους. Οι χάρτες της μεταπολεμικής Ελλάδας αναφέρει το χωριό ως Σκάλα Βρωμερής (σκάλα = αποβάθρα). Μετονομάστηκε σε Παραλία Κατερίνης το 1950 και αναγνωρίστηκε το 1966.

Εξαιτίας της προνομιακής της θέσης, η Παραλία Κατερίνης, αναπτύχθηκε τουριστικά, με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και γενικότερες υποδομές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της. Επίσης, σ’αυτό συντελέσαν η μεγάλη σε έκταση αμμουδιά της καθώς και η μικρή απόσταση από τον κύριο οδικό και σιδηροδρομικό άξονα της Ελλάδας.

Η κοσμοπολίτικη ακτή της Παραλίας Κατερίνης, εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων με χρυσή, λεπτή, καθαρή άμμο και αβαθή θάλασσα. Βραβεύεται επί σειρά ετών με την γαλάζια σημαία της Ευρώπης. Πλατιά και αμμώδης, κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πάρα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών. Ακόμη, η ακτή διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως χώρους άθλησης, πεζοδρόμους, χώρους πάρκινγκ, θαλάσσια σπορ, πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία καθώς και ιατρείο.

Ελάχιστοι τόποι συνδυάζουν τόσες διαφορετικές μορφές διασκέδασης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής ζωής όπως η Παραλία Κατερίνης, χάρη στην εργατικότητα και την φιλικότητα των ανθρώπων της.. Ο παραθεριστικός οικισμός της Παραλίας Κατερίνης αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο, όπου κατακλύσσεται κάθε καλοκαίρι από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και μία από τις πιο οργανωμένες ακτές, που κάθε χρόνο κατακτά επάξια τη γαλάζια σημαία.

Στην Παραλία Κατερίνης θα βρείτε για τη διαμονή σας μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων όλων των κατηγοριών, πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες και κάθε είδους μέσα εστίασης με Ελληνική – μεσογειακή (θαλασσινές και παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις) και διεθνή κουζίνα, πλούσια αγορά, θαλάσσια σπορ, σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι ποικίλες, από κολύμβηση, θαλάσσιο ποδήλατο, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις έως αλεξίπτωτο θάλασσας και wind surfing. Υπάρχουνε επίσης γήπεδα για όλα τα σπορ. Όλα τα παραπάνω αποτελούν εγγύηση για τις αξέχαστες διακοπές σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Από την Παραλία Κατερίνης μπορείτε να ατενίσετε τον επιβλητικό Όλυμπο και τα Πιέρια, το βουνό των Πιερίδων Μουσών, καθώς και να επισκεφτείτε πολλές άλλες κοντινές περιοχές όπως υδροβιότοπους, αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, μοναστήρια, εκκλησίες και κάστρα. Για τους λάτρεις των βουνών ο Όλυμπος και τα Πιέρια Όρη προσφέρουνε μαγευτικές διαδρομές για ποδηλασία βουνού, ιππασία, παραποτάμιες διαδρομές με αυτοκίνητα παντός εδάφους και καταβάσεις ποταμών. Η Παραλία Κατερίνης επίσης διαθέτει λιμάνι κατάλληλο τα μικρά σας σκάφη. Ο επισκέπτης έχει επίσης την δυνατότητα να απολαύσει πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και νυχτερινή διασκέδαση. Τον χειμώνα, έχοντας ως ορμητήριο την Παραλία Κατερίνης μπορεί να επισκεφθεί το Ελατοχώρι στα Πιέρια Όρη και να κάνει σκι στο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο διαθέτει πίστες 2300 μέτρων.